Trustpilot
top of page

Inomhus

RESPEKT Klarlack

RESPEKT Klarlack är en tålig sidenmatt klarlack som bevarar träets naturliga lyster.

Lämplig för målning av snickerier inomhus.

RESPEKT-serien är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete där målsättningen varit att bidra till omställningen för ett mer hållbart måleri. Färgerna är vattenburna och innehåller till stor del förnybara råvaror.

Innehåll

Vatten, schellack och Färgbygges egenutvecklade kompositbindemedel RESPEKT. Som konservering kan IPBC (3-iodo-2propynyl butylcarbamate) förekomma med mindre än <0,01%. Innehåller 1,2 Benzisotiazol -3 (2H)-on. Kan orsaka allergisk reaktion.

Fakta

Användning

Förpackning

Spädes med

Glans

Målningstemperatur

Övermålningsbar

Verktyg

Åtgång

Baser

Snickerier inomhus
1L
Vatten, vid behov
Sidenmatt 15
15-25°C
Efter ca 4 timmar
Pensel, roller eller spruta
1L räcker till 8-10 m²
Transparent

Gör så här

Dokumentation & information

FÖRBEREDELSER
Se till att underlaget är torrt, fast och rent från smuts och fett. För bästa resultat mellanslipa med fint sandpapper innan färdigstrykning.

MÅLNING
Rör om väl. Applicera flödigt och arbeta ut klarlacken ordentligt. Undvik att gå tillbaka med penseln när lacken börjat sätta sig. Mer information kring produkterna och dess tillämplighet finns på www.fargbygge.se.

SKÖTSELRÅD
Var försiktig med nylackade ytor. Lackens slutliga egenskaper uppnås först efter en vecka. Rengör ytan med ren trasa som fuktats med ljummet vatten. Mer information kring produkterna och dess tillämplighet finns på www.fargbygge.se.

VIKTIGT
Se till att rummet är väl ventilerat både under lackningen och härdningstiden, vilket kan ta upp till en vecka. Förslut öppnad burk väl. Hållbarheten i öppnade burkar är begränsad. Lack som har avvikande lukt eller tendens att bilda mögel ska inte användas. Skrapa ur verktygen före rengöring. Lämna flytande lackrester till den lokala miljöstationen. Väl tömda emballage lämnas till återvinningstationen.

Andra tittade även på dessa produkter

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Grundfärg

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Väggfärg

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Takfärg

bottom of page