Trustpilot
top of page

Inomhus

RESPEKT Takfärg

RESPEKT Takfärg är en högpigmenterad matt takfärg. Vi har strävat efter en vilsam ljusreflektion och lugn känsla.

Lämplig för målning av tak av puts, betong och gipsskivor inomhus.

RESPEKT-serien är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete där målsättningen varit att bidra till omställningen för ett mer hållbart måleri. Färgerna är vattenburna och innehåller till stor del förnybara råvaror.

Innehåll

Vatten, pigment, mineraliskt fyllmedel och Färgbygges egenutvecklade kompositbindemedel RESPEKT. Som konservering kan IPBC (3-iodo-2propynyl butylcarbamate) förekomma med mindre än <0,01 %.

Fakta

Användning

Förpackning

Spädes med

Glans

Målningstemperatur

Övermålningsbar

Verktyg

Åtgång

Baser

Tak inomhus
3L, 10L
Vatten, vid behov
Matt 3
15-25°C
Efter ca 6 timmar
Pensel, roller eller spruta
1L räcker till 8 m²
Vit

Gör så här

Dokumentation & information

FÖRBEREDELSER
Se till att underlaget är torrt, fast och rent från smuts och fett. Grundmåla med RESPEKT GRUNDFÄRG för jämn färgfilm.

MÅLNING
Rör om väl. Applicera flödigt och arbeta ut färgen ordentligt. För bästa slutresultat rekommenderas att sparmålning (målning av kanter och hörn) sammanmålas med hela takytan på en gång. Mer information kring produkterna och dess tillämplighet finns på www.fargbygge.se.

SKÖTSELRÅD
Var försiktig med nymålade ytor. Färgens slutliga egenskaper uppnås först efter flera veckor och den är tills dess känslig för slitage. Matta ytor är generellt känsliga för uppglansning om man gnider på ytan. Rengör ytan med ren trasa som fuktats med ljummet vatten.

VIKTIGT
Färgen ska inte användas i fuktiga utrymmen. Se till att rummet är väl ventilerat både under målningen och härdningstiden, vilket kan ta flera veckor. Förslut öppnad burk väl. Hållbarheten i öppnade burkar är begränsad. Färg som har avvikande lukt eller tendens att bilda mögel ska inte användas. Skrapa ur verktygen före rengöring. Lämna flytande färgrester till den lokala miljöstationen. Väl tömda emballage lämnas till återvinningstationen.

Andra tittade även på dessa produkter

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Grundfärg

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Väggfärg

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Snickerifärg

bottom of page