top of page

Om oss

Färgbygge är ett småskaligt färgföretag som sedan starten 1979 värderar kvalitet och miljöfrågor högt. Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med arkitekter och designers där det genom åren blivit många spännande och utvecklande projekt.

Nyheter

Nyheter

Medlemskap i Trästad

Färgbygge har gått med i den ideella föreningen Trästad, en intresseförening inom träbyggnation. I detta nya forum hoppas vi kunna dela med oss av vår expertis inom ytbehandling och bygga ut vårt eget nätverk av samarbetspartners.

Läs mer om Trästad här

Nyheter

Öppettider Påskhelgen

Färgbygge tar ledigt under påskhelgen. 15 april långfredag till och med 18 april annandag påsk kommer telefonväxeln vara stängd och kontoret och fabriken är stängd för besök. 

Glad Påsk!

Nyheter

Förändringar 2022

 

Samarbete med Welin & Co upphör 1 januari 2022

Vid årsskiftet kommer vårt distributionsavtal med Welin & Co att upphöra. Det kan medföra att det kan bli svårare att beställa våra produkter via återförsäljare för dig som konsument. Vi kommer göra vårt yttersta för att minimera negativa effekter och ber dig som konsument att i annat fall kontakta oss direkt för alla typer av frågor eller funderingar! Saknar du återförsäljare i ditt närområde kan du även handla direkt i vår webshop.

 

Prishöjning 1 januari 2022

På grund av att vi senaste åren inte gjort några prisjusteringar och i kombination med den prishöjning som senaste året skett på råvarumarknaden kommer vi genomföra en generell prishöjning med 10% på vårt produktsortiment. 

 

Produktsortiment

NATURUM-serien

Från 1 januari 2022 kommer NATURUM-serien enbart bestå av Trälasyr. Anledningen till detta är att övriga produkter i serien kommer vidareutvecklas och i avvaktan på nästa generations NATURUM-produkter lever enbart Trälasyren vidare. Trälasyren är en efterfrågad produkt som nu senaste tiden blivit ett populärt val vid invändig ytbehandling av KL-trä. Trälasyren kommer finnas i ett antal standardkulörer men går fortsatt att nyansera enligt NCS. 

 

Färgpigment

Vi kommer framöver enbart tillhandahålla våra högkvalitativa färgpigment enligt ett antal standardpigment som säljs i zippåse á 30ml, i hink per kilo eller hela säckar. Utöver våra standardpigment har vi ett antal pigmentsorter som vi inte alltid har på lagerhyllan men som vi med enkelhet kan beställa. Vi har ett brett nätverk av leverantörer och ni är därmed alltid välkomna att efterfråga era pigmentbehov så ser vi efter om vi kan hjälpa till!

 

Vi hoppas på er förståelse för ovanstående. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss

FÄRGBYGGE TILJA Trälut- och Träsåpa Vit

Nyheter

Vi presenterar stolt: FÄRGBYGGE TILJA

Nu lanserar vi vår traditionella produktserie för byggnadsvård - FÄRGBYGGE TILJA!

Produktserien består av:

  • FÄRGBYGGE TILJA Trälut ofärgad utan kalk

  • FÄRGBYGGE TILJA Trälut Vit

  • FÄRGBYGGE TILJA Trälut Grå

  • FÄRGBYGGE TILJA Träsåpa

  • FÄRGBYGGE TILJA Träsåpa Vit

  • FÄRGBYGGE TILJA Kokt Linolja

Produkterna läggs upp på hemsidan och bygghemma.se inom kort. Självklart kan du beställa dessa redan idag om du kontaktar oss via order@fargbygge.se eller ringer 08-551 747 50.

Nyheter

Nya öppettider

Nu ändrar vi våra öppettider för att kunna ge dig ännu bättre service. Om du önskar besöka oss utanför öppettiderna är du alltid välkommen att höra av dig till oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till.

 

Se våra öppettider här

Nyheter

Förändringar i sortiment av pigment

Vi kommer framöver ändra vårt sortiment och förpackningsvolym för pigment. Anledningen till förändringen är bland annat synpunkter på för stora förpackningar. Framöver kommer vi ha ett standardsortiment av pigment på 17st sorter. Stardardpigmenten säljs på 30ml zippåse, på hink per kilopris eller på säck.

Utöver standardpigmenten har vi även ett beställningssortiment som utvecklas längs tiden. Beställningssortimentet säljs på hink per kilopris eller på säck.

 

Under hösten kommer vi såklart lägga upp pigmentsortimentet på vår hemsida.

 

Förändringarna av pigmentsortimentet ser vi själva som väldigt positivt och vi hoppas såklart att även ni som kund ser det positivt. Ni är varmt välkomna att höra av er med eventuella frågor.

Kontakta oss nu!

Färgbygge tänker om Artikel

Nyheter

Färgbygge tänker om


Den småskaliga miljövänliga färgfabriken lanserar en ny produktserie, avviker lite från tidigare ideologi och mission och bli i någon mån mindre småskalig och förnybar. Men räknar dock med att sammantaget åstadkomma mer miljönytta.

 

Läs hela artikeln här.

Vår Historia
Färgbygge föds

Vår historia

Färgbygge föds


Under sent 70-tal sökte en grupp målare och arkitekter efter nya material att färglägga husen med. Initiativet blev en egen färgtillverkning under namnet Färgbygge. Färgsättningen grundades på Goethes färglära med fokus på funktion i samspel med den mänskliga miljön. 

Färgbygge Inspiration Fasad

Vår historia

Färgbygge idag

Efter många år av utvecklingsarbete är vi stolta över att kunna erbjuda konsumenter och yrkesmålare en nyutvecklad serie inomhusfärger. Fokus har legat på ökad andel förnybara råvaror, minimering av VOC ämnen samt förbättrade tekniska egenskaper.

År 2017 flyttade vi in i en helt ny fabrik belägen inom Sigtuna kommun. Stora investeringar har gjorts för att minimera energiförbrukning och bättre arbetsmiljö samtidigt som vi utökat kapaciteten för att möta efterfrågan på våra färger.

Vår Vision
Tillväxt

Färgbygge - Färgdesign för framtiden

Vår Vision

 

Med våra färger önskar vi inspirera till en trygg, kreativ och utvecklande miljö att vistas i. De senaste åren har vi arbetat målmedvetet med att göra färger än mer funktionella och miljömässigt hållbara, genom att välja förnyelsebara och kvalitativa mineraliska råvaror, som förädlas genom ett modernt synsätt. 

 

Med ”Färgdesign” syftar vi till vår strävan efter den mest naturliga färgupplevelsen. Vi är i nutiden, med ett hållbarhetstänk ”för framtiden” – vilket vi ser som en stor och spännande utmaning.

bottom of page