Trustpilot
top of page

Om oss

Färgbygge är ett småskaligt färgföretag som sedan starten 1979 värderar kvalitet och miljöfrågor högt. Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med arkitekter och designers där det genom åren blivit många spännande och utvecklande projekt.

Nyheter

Vår historia

Färgbygge föds


Under sent 70-tal sökte en grupp målare och arkitekter efter nya material att färglägga husen med. Initiativet blev en egen färgtillverkning under namnet Färgbygge. Färgsättningen grundades på Goethes färglära med fokus på funktion i samspel med den mänskliga miljön. 

Färgbygge Inspiration Fasad

Vår historia

Färgbygge idag

Efter många år av utvecklingsarbete är vi stolta över att kunna erbjuda konsumenter och yrkesmålare en nyutvecklad serie inomhusfärger. Fokus har legat på ökad andel förnybara råvaror, minimering av VOC ämnen samt förbättrade tekniska egenskaper.

År 2017 flyttade vi in i en helt ny fabrik belägen inom Sigtuna kommun. Stora investeringar har gjorts för att minimera energiförbrukning och bättre arbetsmiljö samtidigt som vi utökat kapaciteten för att möta efterfrågan på våra färger.

Vår Vision
Tillväxt

Färgbygge - Färgdesign för framtiden

Vår Vision

 

Med våra färger önskar vi inspirera till en trygg, kreativ och utvecklande miljö att vistas i. De senaste åren har vi arbetat målmedvetet med att göra färger än mer funktionella och miljömässigt hållbara, genom att välja förnyelsebara och kvalitativa mineraliska råvaror, som förädlas genom ett modernt synsätt. 

 

Med ”Färgdesign” syftar vi till vår strävan efter den mest naturliga färgupplevelsen. Vi är i nutiden, med ett hållbarhetstänk ”för framtiden” – vilket vi ser som en stor och spännande utmaning.

bottom of page