Trustpilot
top of page

Inomhus

RESPEKT Snickerifärg
(Lacquer Paint)

RESPEKT Snickerifärg är en tålig högpigmenterad sidenmatt snickerifärg. Vi har strävat efter en vilsam ljusreflektion och taktil känsla.

Lämplig för målning av snickerier inomhus.

Index färgprov.jpg

RESPEKT-serien är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete där målsättningen varit att bidra till omställningen för ett mer hållbart måleri. Färgerna är vattenburna och innehåller till stor del förnybara råvaror.

Innehåll

Vatten, pigment, mineraliskt fyllmedel och Färgbygges egenutvecklade kompositbindemedel RESPEKT. Som konservering kan IPBC (3-iodo-2propynyl butylcarbamate) förekomma med mindre än <0,01 %.

Fakta

Användning

Förpackning

Spädes med

Glans

Målningstemperatur

Övermålningsbar

Verktyg

Åtgång

Baser

Snickerier inomhus
1L, 3L
Vatten, vid behov
Sidenmatt 15
15-25°C
Efter ca 4 timmar
Pensel, roller eller spruta
1L räcker till 8-10 m²
Vit, C-Bas

Gör så här

Dokumentation & information

FÖRBEREDELSER
Se till att underlaget är torrt, fast och rent från smuts och fett. Grundmåla med RESPEKT SNICKERIGRUND och mellanslipa med fint sandpapper innan färdigstrykning.

MÅLNING
Rör om väl. Applicera flödigt och arbeta ut färgen ordentligt. Undvik att gå tillbaka med penseln när färgen börjat sätta sig. Mer information kring produkterna och dess tillämplighet finns på www.fargbygge.se.

SKÖTSELRÅD
Var försiktig med nymålade ytor. Färgens slutliga egenskaper uppnås först efter en vecka och den är tills dess känslig för slitage. Rengör ytan med ren trasa som fuktats med ljummet vatten.

VIKTIGT
Se till att rummet är väl ventilerat både under målningen och härdningstiden, vilket kan ta upp till en vecka. Förslut öppnad burk väl. Hållbarheten i öppnade burkar är begränsad. Färg som har avvikande lukt eller tendens att bilda mögel ska inte användas. Skrapa ur verktygen före rengöring. Lämna flytande färgrester till den lokala miljöstationen. Väl tömda emballage lämnas till återvinningstationen.

Andra tittade även på dessa produkter

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Klarlack
(Clear Lacquer)

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Snickerifärg
(Lacquer Paint)

Image-empty-state_edited.png

Inomhus

RESPEKT Snickerigrund
(Lacquer Primer)

bottom of page